Din istoria blogosferei evanghelice – 30 august

2010 – Creștinism păgân? (20)

CREȘTINISM PĂGÂN? O explorare a originilor practicilor bisericii – Frank Viola, George Barna, Editura Kerigma, Oradea, 2010, 311 p.

“Isus Hristos nu este doar Mântuitorul, Mesia, Profetul, Preotul și Împăratul. El este și Revoluționarul. Puțini creștini însă Îl cunosc în această ipostază. Fără îndoială, pe unii dintre cei care citiți această carte vă frământă următoarea întrebare: De ce trebuie să fiți atât de negativiști când vă referiți la biserica zilelor noastre? Isus nu este critic. Domnul nostru n-ar vorbi despre ce e greșit și rău în biserică, așa cum faceți voi. Mai bine să ne concentrăm asupra aspectelor pozitive și să le trecem cu vederea pe cele negative!

Astfel de sentimente denotă o lipsă totală de cunoaștere a unui Hristos învățător revoluționar – profet radical – predicator deranjant – polemist – iconoclast – și un implacabil oponent al sistemului religios consacrat.” (p. 260)

2011 – Teofil Stanciu: Creștinul consumator (II)

„Năravul concurențial e teribil de răspândit și de bine înfipt în fibra noastră sufletească. Până acolo încât toate versetele Bibliei care vorbesc despre iubire sunt mutilate pentru a fi aplicate numai la o comunitate convenabilă. Acest exclusivism arogant îl împărtășesc și consumatorii unor produse de lux. Spiritul care-l animă este cum nu se poate mai străin de esența creștinismului.

Cine face eroarea să nu fie suficient de anti riscă să fie catalogat drept ecumenist, ceea ce constituie un grav păcat într-o lume a sectarismului programatic. Concurența interconfesională este unul dintre caii ce par pururi neobosiți.”

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s