2011 – Alin Cristea: Cartea „Cazul Iosif Țon (2010-2011)” – RBA: Tehnica aranjamentului regional
„Întâlnirea de la Vancouver și Întâlnirea de la Atlanta nu sunt altceva decât expresii ale tehnicii aranjamentului regional practicat de pastori, în detrimentul exercițiului teologic și a punerii în practică a concluziilor reflecției teologice.
Într-un limbaj brut, grupuscul pastorilor baptiști din SUA nu pare a fi interesat de ce erezie e acuzat Iosif Țon, ei vor doar să nu se mai dea așa mare (Daniel Brânzei: “Fratele Iosif Țon nu trebuie tratat ca o vedetă sau ca un erou, ci ajutat să se încadreze smerit în viața de pocăință adevărată.”). Să nu se mai dea așa rotund! Ei sunt conștienți că Iosif Țon face parte din tezaurul evanghelicilor români din SUA, fiind un nume pe care nu îl pot ocoli, mai ales că se bucură de o imensă simpatie în rândul maselor de baptiști.”
2014 – Mai mult decât simple păreri (24)
Ravi Zacharias: “Întreaga generaţie de tineri născută din 1970 încoace e nepregătită din punct de vedere intelectual, e incapabilă să facă faţă unei societăţi zbuciumate, inundate de o mulţime de religii în vogă. În această perioadă s-a născut o nouă mișcare evanghelică, care se definește prin amploarea și atractivitatea programului, creând o subcultură ce adaptează metodele Occidentului decadent și exploatează atractivitatea senzorială a religiei. Avem și noi propriile noastre edificii, unde folosim propriile noastre tehnici de evadare. […]
Biserica din Occident pune semnul egalităţii între dimensiune şi succes, şi a pierdut contactul cu realitatea superioară a ceea ce înseamnă să-I fii devotat lui Cristos. Spun asta cât pot de direct. Tabloul este sumbru și calea înainte e învăluită în incertitudine. Comunitatea creștină trebuie să aibă puterea de a învăța, a purta de grijă, a hrăni și a vindeca. Responsabilitatea aceasta stă incontestabil pe umerii liderilor, care la rândul lor îi învață pe tineri cum să fie parte din comunitate.” (p. 387-388)
2015 – Cuvinte la schimb – vol. 1 și vol. 2
Cuvinte la schimb: Tineri creștini și poeziile lor. Prima carte – Editura Eben-Ezer, Oradea, 2001, 188 p.
Creștinul azi, Nr. 3 / 2002 (78)