Dumbrava minunată (159)

d-17

Viorel Pașca pe Facebook:

„De ceva timp incoace, in fiecare dimineata la ora sapte din curtea casei rasuna incantatoarea muzica a lui Vivaldi ce imi alunga somnul aducandu-mi aminte ca incepe o noua zi, in care viata la Dumbrava trebuie sa-si mentina ritmul, frumusetea si culoarea pe care ni le ofera cu atata generozitate si consecventa. Nu stiu cum si de ce, bolnavii de langa casa noastra au trecut de la muzica populara la cea clasica, dar, asa cum spuneam, fiecare dimineata incepe cu muzica data aproape la maxim asa incat n-ar fi de mirare sa ma trezesc intr-o buna zi cu reclamatii din partea putinilor vecini pe care-i avem. Totusi ma bucura mult interesul si inclinatia lor si e o deosebita placere pentru mine sa-i vad cum dupa o viata plina de suferinta si necazuri au aflat in sfarsit odihna si linistea de care au atata nevoie.

Inca doi bolnavi au fost trimisi in aceasta saptamana cu ambulanta de la spital pentru ca nu aveau unde se duce, fiind bolnavi, fara familie si fara speranta. Primul, un barbat bolnav proaspat eliberat din inchisoare, a fost luat de politie si ambulanta din gara unde i se facuse rau, trimis la urgente iar apoi la Dumbrava. N-are nici un act de identitate fiind insa verificat de un agent care a transmis celor de la UPU datele personale. Probabil in urmatoarele zile vom incerca sa-i intocmim actele de care are nevoie.

Celalat, dupa ce sotia lui a decedat in urma cu cinci ani, a suferit un atac cerebral iar viata i-a devenit din ce in ce mai grea, avand casa ipotecata si luata de banca in cele din urma iar singurul fiu era bolnav psihic si alcoolic in acelasi timp. Dupa ce a locuit in diferite locuri a fost trimis in cele din urma la Dumbrava unde credem noi ca beneficiind de ingrijire si tratament viata i se va schimba in bine, oferindu-ne si noua bucuria de a fi de folos celor aflati in suferinta si nevoie. E adevarat ca suntem plini de bucuria si satisfactia pe care doar astfel de activitati le poate oferi dar suntem constienti in acelasi timp ca acest lucru nu ar fi posibil fara implicarea activa a voastra si a multora care ne sustin in ceea ce facem. Va multumesc pentru sprijinul acordat iar pana saptamana viitoare fiti binecuvantati si fiti o binecuvantare.”

POZE: Lansare de carte – Dumnezeu poartă de grijă, de Viorel Pașca

POZE: Dumbrava minunată

Despre Viorel Pașca și Dumbrava

Bihon.ro: Omul lui Dumnezeu din Dumbrava

Digi24.ro: Viorel Pașca, fermierul care și-a transformat casa în cămin pentru 127 de oameni ai străzii

Observator.tv: Un om simplu, cu o inimă mare: un bărbat din judeţul Bihor şi-a transformat casa în azil

VoceaTransilvaniei.ro: Povestea bihoreanului Viorel Paşca, omul care îngrijeşte sute de persoane fără adăpost

Adevarul.ro: Îngerul oamenilor fără adăpost. Bihoreanul Viorel Paşca, de opt ani în slujba persoanelor abandonate de familie

Crișana: Masă caldă pentru săracii oraşului – Ajutor pentru supravieţuire

România Evanghelică: Viorel Paşca, unul dintre oamenii care mişcă ţara

Foreign Policy România, Nr. 44:

viorel-pasca-fp

Lydia, Nr. 36, 2010:

lydia-36

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s