Din istoria blogosferei evanghelice – 17 august

2012 – Teofil Stanciu: Despre bunătatea timpului nostru

„În situații de criză s-au făcut creștinii remarcați și de-a lungul istoriei, dar, desigur, niciodată n-au căutat PR-ul, ci și-au urmat vocațiile și îndatoririle sacre. În umbră sau la vedere, după cum o impuneau circumstanțele, contextul, natura îndeletnicirii. Pare-mi-se că asta-i calea și acum. Să taci și să faci. Și să n-aștepți nimic în schimb.

Culmea e că nici nu trebuie ignorat nimic din răul vizibil, fiindcă niciodată creștinii n-au fost nevoiți să se prefacă nici că nu văd, nici că nu aud, nici că nu știu, ci au crezut și sperat în ciuda a ceea ce vedeau, auzeau și înțelegeau. De aceea putem spune fără teama de a greși că zilele acestea sunt bune, chiar dacă vedem cât sunt de grele și de confuze. Căci binele are altă măsură și altă valoare în perspectiva credinței.”

2014 – Alin Cristea: Pocăiții spun lucruri trăsnite (1-10)

2015 – Alin Cristea: Ce înseamnă pentru baptiștii români IMORALITATE?

„A aștepta atitudinea de pocăință din partea celui căzut în păcat are de a face mai degrabă cu comoditatea pastorului, comitetului și bisericii, care ar trebui să facă un efort considerabil pentru recuperarea celui căzut în păcat.

În mod similar, accentul pe „impactul asupra mărturiei bisericii” este exagerat. După această gîndire UMANĂ, cel mai vinovat este Dumnezeu, care parcă a fost în concediu cînd s-a scris Biblia. Unde i-a stat capul? Să lase atîtea exemple de curvari, mincinoși, hoți și ucigași pe paginile Sfintei Scripturi? Noi am fi scris-o, desigur, mai bine.”

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s