Din istoria blogosferei evanghelice – 12 august

2009 – Silviu Tatu: Bisericile emergente: vechi şi nou

„Bisericile emergente manifestă o tendinţă în biserica contemporană care militează pentru relevanţa culturală a mesajului şi practicii sale şi pentru redescoperirea vieţii comunitare care aduce împlinire personală. Măcar pentru redescoperirea acestor valori profund erodate în bisericile tradiţionale trebuie să le dăm credit şi, în cazul unora cel puţin, încă nu este prea târziu să recuperăm timpul pierdut.”

2013 – Timothy Keller: Argument pentru Dumnezeu (12)

argument-pentru-dumnezeu-180

Argument pentru Dumnezeu – Timothy Keller, Editura Kerigma, Oradea, 2013, 296 p.

“Dacă nu există Dumnezeu, atunci nu avem cum să spunem despre o faptă că este “morală” şi nici despre alta că este “imorală”, ci doar “mie aşa-mi place”. Dacă așa stau lucrurile, cire are dreptul de a face legi din aprecierile sale subiective și arbitrare ce țin de sfera moralității? S-ar putea să spui că majoritatea are dreptul de a face legile, dar atunci vei fi de acord și că majoritatea are dreptul de a vota exterminarea unei minorități? Dacă vei răspunde: “Nu, aşa ceva este un lucru rău, vei ajunge de unde ai plecat. “Cine spune” că majoritatea se află sub interdicția morală de a nu-i ucide pe cei care aparțin minorității? De ce ar fi convingerile tale morale obligatorii pentru cei care ți se opun? Și de ce ar prevala concepțiile tale asupra voinței majorității?” (p. 174-175)

2014 – Mai mult decât simple păreri (12)

mai-mult-decat-simple-pareri-180

Mai mult decât simple păreri: trăiește credința pe care o declari – Ravi Zacharias (ed.), Editura Scriptum, Oradea, 2014, 454 p.

Michael Ramsden: „Dragostea nu există în absența judecății: adevărata dragoste există când cineva emite judecăți morale corecte în legătură cu cine ești și nu își face iluzii în privința felului tău de a fi, și cu toate acestea te iubește.

Exact așa ne iubește Dumnezeu. Dumnezeu nu ne iubește în absența judecății. El știe exact cum suntem. El vede cine suntem. El ne iubește în adevăr. De aceea spune Biblia că pe când eram încă dușmanii lui Dumnezeu, El Și-a arătat dragostea față de noi prin faptul că ni L-a dat pe singurul Lui Fiu (1 Ioan 4:9-10). Dumnezeu nu ne-a iubit fiindcă eram plăcuți; mai degrabă, S-a dat din dragoste pentru noi și ne-a făcut plăcuți prin ceea ce am primit. Noi eram, prin natura noastră, supuși mâniei lui Dumnezeu (Efeseni 2:3). Însă acum, prin Cristos, am devenit părtași ai naturii divine (2 Petru 1:4).” (p. 193-194)

2015 – Alin Cristea: Istoria evanghelicilor din România (1) – Recunoașterea cultelor evanghelice de către statul român

„Într-o țară majoritar ortodoxă, în care reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române și-au folosit în mod abuziv, de-a lungul întregului secol XX, poziția privilegiată, drepturile cultelor minoritare au constituit, în mod constant, un punct prioritar pe agenda evanghelicilor români.

O dată cu abolirea monarhiei și proclamarea Republicii Populare Române la 30 decembrie 1947, au avut loc schimbări importante în organizarea cultelor religioase pe teritoriul României.

Legea Cultelor din 1948 recunoștea 14 culte pe teritoriul României. Între acestea se aflau baptiștii, penticostalii și creștinii după Evanghelie.”

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s