Din istoria blogosferei evanghelice – 10 august

2009 – Alex Curbet: Care este legătura dintre creştini şi politică?

2009 – Vasile Tomoiagă: patru ani de blogging

2013 – Alin Cristea: Dumbrava minunată (1)

„În decembrie 2011, la Gala sufletelor mari, am vizionat, cu ochii mari și inima strînsă, un reportaj despre inițiativa lui Viorel Pașca din Dumbrava, jud. Bihor, de a ajuta oameni foarte săraci, bolnavi şi lăsaţi de izbelişte. În 2008 erau 30, în 2011 erau 65, acum sînt aproape 120.

Anul acesta l-am reîntîlnit pe Viorel Pașca pe Facebook, scriind despre zilele din ceea ce putem numi Dumbrava minunată, căci minunată este SPAȚIALITATEA creată acolo, un spațiu al omeniei și al bunătății consecvente despre care de obicei oamenii cred că există doar în romane și în filme…

Puține mesaje citesc pe Facebook cu atîta interes și emoție precum cele ale lui Viorel Paşca.

Astăzi, cu permisiunea lui Viorel Pașca, inaugurez rubrica „Dumbrava minunată”, unde voi prelua mesaje din contul său Facebook.”

2014 – Mai mult decât simple păreri (9)

mai-mult-decat-simple-pareri-180

Mai mult decât simple păreri: trăiește credința pe care o declari – Ravi Zacharias (ed.), Editura Scriptum, Oradea, 2014, 454 p.

John Lennox: “Apologetica este apărarea mesajului creştin împotriva concepţiilor concurente despre lume şi viaţă. Toţi oamenii (inclusiv oamenii de știință) au o concepție despre lume și viață și diverse atitudini față de marile întrebări ale vieții, ca de exemplu cele referitoare la origine, identitate, sens și scop. Vorbind în termeni generali, concepțiile despre lume și viață se clasifică în trei categorii principale: ateiste, teiste și panteiste.

Ateismul (în principal materialismul / naturalismul) susține că universul există prin sine însuși, este conținut în sine însuși și autosuficient și că el reprezintă realitatea ultimă. Teismul susține că realitatea ultimă este un Dumnezeu personal, Creator, care este independent de univers. Panteismul susține în mod caracteristic că realitatea ultimă este impersonală și esențialmente una cu sinele interior.”(p. 143)

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s