Din istoria blogosferei evanghelice – 9 august

2007 – Marius Cruceru: „Mioriţă laie, laie bucălaie ….”, cît eşti de frumoasă şi elasticoasă…

„Baladele pe care le învaţă pruncii noştri la şcoală sînt nişte exemple de stupiditate şi imoralitate în acţiune, dar ne-au educat adîncurile sufletului vreme de generaţii.

Mi-au trebuit vreo două ore să îi explic fiicei mele de ce este tocmai invers decît spune comentariul din carte, ca nu cumva să se contamineze de absurditatea îmbelşugată care se prelinge dintre versurile atît de frumos alcătuite. Frumuseţe răpitoare şi înşelătoare. Alegoriile, superbe; ideea, o inepţie imorală!”

2008 – Dănuț Mănăstireanu: 01 iunie 1984 – Referat luare in urmarire informativa

„Sus-numitul face parte din cultul baptist şi la locul de muncă desfăşoară activitate de prozelitism.

Este legătura apropiată a obiectivului „Doctorul” urmărit prin dosar de urmărire informativă de către Serviciul I pe linia cultului baptist pentru transmitere de informaţii ostile ţării noastre. De asemeni Mănăstireanu Dănuţ face parte din comitetul bisericii baptiste din Iaşi unde se ocupă de îndoctrinarea tineretului.”

2013 –Timothy Keller: Argument pentru Dumnezeu (9)

argument-pentru-dumnezeu-180

Argument pentru Dumnezeu – Timothy Keller, Editura Kerigma, Oradea, 2013, 296 p.

“Trebuie să fim siguri că distingem corect între mesajul și temele majore ale Bibliei, pe de o parte, și învățăturile acesteia care nu sunt esențiale, pe de altă parte. Biblia vorbește despre persoana și lucrarea lui Hristos, dar și despre respectul pe care văduvele trebuie să-l primească în biserică. Primul dintre aceste subiecte este unul de bază. Fără acesta, cea de-a doua învățătură nu ar avea sens. Ar trebui, așadar, să acordăm atenție învățăturilor biblice corespunzător ordinii corecte a acestora.” (p. 134)

2014 – Alin Cristea: Un comentariu pe blogul lui Eugen Matei – 9 august 2014

„Guguștiucii care au invirtit maioneza in Cazul Zodia Lupului (Miroslav Volf inconjurind de 7 ori zidurile Ierihonului penticostal) s-au folosit tocmai de acest stil ambiguu, cel al ignoranței și al lipsei de efort intelectual și mai ales al lipsei de ONESTITATE intelectuala.

Sint numeroase incercarile multor comentatori de a folosi blogurile evanghelice pentru a-si exhiba reflexul resentimentar fata de persoane pe care nu le inghit, din diverse motive. Din punct de vedere al proportiei, acestea pur si simplu inghit dezbaterile de IDEI.

Este evident ca Eugen Matei a initiat un demers care vizeaza dezbaterea de idei, nu baterea, in public, a unor persoane, nici a unor clisee care circula, intr-o totala libertate (fata de contextul lor) in blogosfera evanghelica.

Intr-un anumit fel, putem spune ca AICI, pe blogul lui Eugen Matei, a ramas ultima speranta de dezbatere a (ne)cazului volfian / constantinean / ionescian.”

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s