Din istoria blogosferei evanghelice – 26 iulie

2011 – Dionis Bodiu: (Re)pribegiri

„Ce sunt, la urmelor, toate cultele şi sectele creştine altceva decât reţete garantate ale succesului? Dar sumedenia de cãrţi care ne populeazã bibliotecile cu idei şi puncte de vedere, fiecare venind din partea unor persoane “importante” şi cu “autoritate”? Fiecare îşi prezintã reţeta lui proprie, cea mai bunã, de regulã unica, pentru rezolvarea problemelor vieţii creştine pãmântene. Fiecare vine cu exemple despre felul practic în care aceste reţete au vindecat vieţi; unele din exemple te lasã cu gura cãscatã şi eşti gata convins cã ai gãsit în sfârşit soluţia. Niciodatã nu sunt asumate eşecuri ( doar teoriile sunt garantate, ce mai!), niciodatã reţeta lor nu a dat greş.

Partea intrigantã este cã, deşi de cele mai multe ori aceste soluţii sunt pe poziţii doctrinare şi tologice opuse, ele “dau roade” şi sunt “cele mai bune”. Mai intrigant pentru mine este sã vãd cã existã oameni care se simt confortabil sã înmagazineze şi sã aplice în sistemul lor de credinţe astfel de teorii contradictorii, fãrã sã facã scurtcircuit în mecanismele lor cerebrale.”

2011 – A.Dama: Blogul, ca arteziana

„Așa ar trebui să fie blogul: ca o fântână arteziană, cu apă de izvor, țâșnind prin articolele fără depuneri, fără impurități și fără malformații. O încântare pentru ochi și inimă. Un gust al veșniciei eliberat prin toate silabele rostirii și captat prin toți porii ascultării.”

2012 – Emanuel Răduţ: Raportul președintelui Consiliului de Miniștri, Dr. Petru Groza, despre Creştinii după Evanghelie

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s